Spirulina - efecte miraculoase asupra sănătății

22.11.2017


Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru şi crește spontan de milioane de ani în lacurile din zonele tropicale ale Americii Centrale şi ale Africii. Era folosită şi recunoscută încă din timpuri străvechi de către indienii azteci pentru proprietățile sale vindecătoare.
Biochimiștii francezi au fost cei care au redescoperit virtuțile miraculoase ale spirulinei şi au întreprins ample studii de cercetare începând cu anul 1962.
În prezent, spirulina este cercetată de către experţi din întreaga lume datorită proprietăţilor sale recunoscute de vindecare şi regenerare a organismului uman.
Spirulina este un remediu extrem de eficient în prevenirea şi tratarea cancerului şi a leucemieiÎn ultimele decenii s-au efectuat sute de studii care au validat proprietățile terapeutice ale acestei alge. În Japonia, cercetătorii de la Institutul pentru Cercetări Wakan-Yaku din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Toyama, au demonstrat că o polizaharidă conținută de spirulină, denumită "calcium spirulan (Ca-Sp)" inhibă invadarea celulelor de către viruși, inclusiv a celulelor canceroase (în special în cazul cancerului de colon sau a celui de plămâni) și chiar a virusului HIV.S-a arătat că un principiu activ din aceasta algă, numit ficocianina, inhibă dezvoltarea celulelor maligne şi induce distrugerea acestora. În prezent, spirulina este considerată un adjuvant prețios și în cazul leucemiei cronice, ajutând organismul pacienților să lupte cu boala şi îmbunătățindu-le calitatea vieții.
În cazul chimioterapiei, spirulina ajută la combaterea efectelor devastatoare asupra organismului uman, protejând măduva de efectele sale, ajutând la eliminarea pe cale naturală a celulelor maligne din organism.De asemenea, administrată intern în mod constant, spirulina protejează organismul de acţiunea toxică a cancerigenilor chimici precum fumul de ţigară sau aditivii alimentari.
Spirulina, agent detoxifiant şi alcalinizant al corpului

Spirulina este de asemenea un puternic detoxifiant natural al organismului, acționând asupra ficatului şi rinichilor, organe responsabile de detoxifierea corpului.Un aspect foarte important în ceea ce privește spirulina este acela că ea are un efect alcalin asupra corpului, echilibrând pH organismului, eliminând aciditatea corpului care constituie cauza multor boli.Spirulina echilibrează întregul sistem imunitar, a cărui slăbire poate cauza apariţia bolilor autoimune, datorită unei nutriții slabe şi a unei digestii ineficiente.
Datorită clorofilei care acţionează ca un veritabil purificator sanguin, sângele se oxigenează, iar toxinele acumulate în organism sunt eliminate.
În testele efectuate de către Universitatea din Maryland, s-a demonstrat că spirulina a activat înmulțirea lactobacililor benefici pentru organism,Lactobacilus acidophilus, care au un rol esențial în menținerea unei flore echilibrate în organism, ajutând la prevenirea bolilor.
Conținutul bogat în antioxidanți ai spirulinei încetinesc îmbătrânirea organismului şi împiedică agravarea bolilor

Spirulina împreună cu componenții săi este foarte uşor asimilată de către organismul uman. Ea are o compoziție bogată în substanțe esențiale pentru ființa umană, precum proteine, vitamine din complexul B, beta-caroten, vitamina E, săruri minerale, acizi graşi, phycocianină, clorofilă, enzime.Se consideră că o plantă medicinală obișnuită conține până la 10% principii active, însă spirulina are o concentrație de substanțe vindecătoare de peste 70%.Spirulina, alături de germenii de grâu este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina B12, care este esenţială pentru metabolismul celular, pentru producerea globulelor roșii din sânge, pentru dezvoltarea creierului şi regenerarea țesutului nervos.Administrată în mod constant, spirulina protejează organismul de efectele radicalilor liberi şi stimulează procesele de regenerare, de reîntinerire şi de vindecare a corpului.
Spirulina este bogată în acizi graşi, în special omega 3 care au un rol cheie în prevenirea bolilor cardiac, a scăderii colesterolului, în prevenirea artritei, osteoporozei, depresiilor şi diabetului.
Administrarea spirulinei are de asemenea efecte puternice mai ales în cazul eforturilor fizice sau intelectuale de mare intensitate, spirulina contribuind la oxigenarea corespunzătoare a celulelor, la îmbunătățirea coordonării corpului și la redobândirea tonusului psihic şi fizic.
Alte indicații terapeutice ale spirulinei

Spirulina este utilizată cu succes ca adjuvant şi în următoarele cazuri:

 • astm
 • anemie
 • arsuri
 • boli oftalmologice degenerative (glaucom, cataractă, retinopatii)
 • ciroză hepatică
 • convalescenţă
 • slăbirea organismului
 • diabet
 • disfuncţii sexuale
 • efort intelectual
 • gastrită
 • hepatite acute şi/sau cronice
 • încetinirea procesului de îmbătrânire
 • operații chirurgicale
 • rinită alergică
 • viroză gripală

Pentru a urma cure cu spirulină, atât pentru întreținerea organismului, cât și pentru vindecarea anumitor boli deja existente, este important să folosiți produse înalt calitative, din surse sigure.
Spirulina Cereal

Cerealele cu Spirulină DXN sunt preparate din cereale şi spirulină, astfel introducându-se un nou produs în domeniul alimentaţiei. Ingrediente:Grâu, cremă pudră pentru cafea, extract de malţ, praf de Spirulină, aromă: vanilin.
Datorită conţinutului de grâu şi malţ conţine gluten!
Conține zahăr.Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi. Cantitate netă: 30 plicuri x 30 g Ştiaţi că:

 • un plic de Cereale cu Spirulină conţine 20 g de grâu şi mai mult de 1g de praf de Spirulină?
 • un plic de Cereale cu Spirulină conţine în medie 8,3 g fibre, 659,6 mg natriu, 137,3 mg potasiu, 316,4 mg calciu şi 2,7 mg fier, dar nu conţine colesterol?
 • Cerealele cu Spirulină DXN se pot consuma amestecate într-o cană cu lapte, iaurt, chefir, suc de fructe sau într-o cană cu apă fierbinte (70 °C)?

Tableta Spirulina Ingrediente:

Spirulina platensis 96,3%, emulgatori: talc (E553b) 1,7%, carbonat de calciu (E170) 1,2%, stabilizatori:gumă arabică (E414) 0,8%. Doza recomandată:6 tablete pe zi. Substanţe active pe doza zilnică:Spirulina platensis 1444,50 mgTalc (E553b) 25,50 mgCarbonat de calciu (E170) 18,00 mgGumă arabică (E414) 12,00 mg Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, compuşi de origine animală şi cereale. Cantitate netă: 30 g (120 x 250 mg),125 g (500 x 250 mg)Ştiaţi că:

 • În prezent spirulina nu se recoltează de la habitatul ei natural, ci este cultivată în ferme? La ferma DXN cultivarea spirulinei se face pe o suprafaţă de 87.000 mp?
 • Spirulina este una dintre soluţiile cele mai perfecte împotriva acidizării organismului?
 • Atât Agenţia Spaţială Americană (NASA) cât şi cea europeană (ESA) a inclus Spirulina printre alimentele recomandate astronauţilor, de asemenea a enumerat-o printre primele "plante" care merită a fi cultivate în cazul unei eventuale colonizări?

Pentru a comanda produse de spirulina DXN accesează magazinul nostru online!

Dacă vrei o reducere pe viață de 20-25% la produsele DXN, înscrie-te gratuit pentru a obține un cod de partener.