Perseverenta este o stare de spirit

26.09.2018

Pasi de actiune

1. Scop. Primul pas pentru a putea avea perseverenta este sa ai un cop. Spre ce te indrepti folosindu-te de perseverenta?

2. Dorinta. E important sa vrei. Nu doar sa vrei, ci sa arda in tine dorinta de-a atinge scopul, de-a obtine premiul. Sa iti pui poze pe pereti cu obiectivul si sa le vizualizezi zilnic. Daca nu ai poze cu ce iti doresti, nu iti doresti suficient de mult si vei obtine greu sau deloc.

3. Increderea in sine. E important sa crezi ca, la sfarsit, dupa munca si perseverenta, indiferent cat va dura, vei obtine ceea ce iti doresti. Crede sau nu te apuca.

4. Un plan conturat. Planul inseamna pasii de urmat, concreti, spre obiectivul dorit. Planu se poate schimba pe parcurs, dar e important sa ai pasii ca sa il poti face pe primul si apoi pe al doilea. Apoi inveti, te adaptezi si continui.

5.Educatia. Invata permanent. E important, cand faci greseli, sa le faci diferit de fiecare data. pentru asta, trebuie sa inveti ce ai gresit data trecuta. Daca citesti din experienta altora, vei scurta drumul si vei imputina numarul de esecuri traite pe propria piele.

6. Cooperarea. Gaseste oamenii cu care te poti alia. Oameni cu care sa te incurajezi reciproc, sa te sustii si sa va oferiti unii altora abilitatile personale care sa va amplifice puterea.

7. Puterea vointei. Invata sa iti folosesti vointa. 

8. Obiceiurile. Cand ai implementat obiceiuri noi, calea spre destinatia ta este pe pilot automat. Nu mai este nevoie nici de vointa, nici de efort suplimentar. Obiceiul are grija ca tu sa faci zilnic un pas spre obiectivul tau.

Pera Novacovici