Neglijarea coloanei vertebrale

21.10.2018

O coloană vertebrală bolnavă înseamnă un organism bolnav

Uneori, chiar și cele mai bune metode sunt incapabile să detecteze dislocări foarte mici ale vertebrelor, care cauzează simptome care aparent nu au nici o legătură cu coloana vertebrală .

Coloana vertebrală este stâlpul de rezistenta al întregului nostru organism. 

Diferite mișcări pot cauza dislocări minuscule ale vertebrelor; mușchii din jurul vertebrei dislocate devin rigizi și o împiedică să se așeze înapoi în poziția corectă. Astfel se produce o inflamare progresivă a nervilor și mușchilor, cauzând durere și limitarea mișcărilor. 

  O vertebră dislocată pune presiune asupra nervilor și vaselor sanguine care sunt conectate cu anumiți mușchi și organe.

Dacă un nerv rămâne sub presiune pentru o perioada îndelungată de timp, organul ce depinde de acel nerv dezvoltă patologi greu de vindecat.

Potrivit statisticilor, unul din zece copii în lume poartă ochelari, suferă de alergi, dureri frecvente de cap, dureri abdominale, răceli cronice, deficit de atenție etc. Cauza acestor probleme, precum și a multor altora în rândul generației tinere, este o coloana vertebrala bolnavă. O neglijăm încă din copilărie fără a ne da seama de faptul că va produce probleme de sănătate atunci când vom deveni adulți.

De aceea, pentru a reveni la o stare de sănătate, ar trebui, în primul rând, să fim mai atenți cu șira spinării.