Moartea lenta si pe nesimtite a spiritului uman

23.02.2019

         La scoala nu esti invatat depre nutritie, nu se creaza cadrul pentru ca miscarea si sportul sa fie atragatoare si nu esti invatat cum sa previi cancerul.

          La capatul sistemului te asteapta junk food, Cola, alimente modificate genetic, aspartanul, E-urile si toate produsele unui sistem foarte bine educat si pus la punct ca sa iti ia banii. Aceste produse te vor face obez si iti vor da boli cronice si apoi iti vor lua alti bani pe abonamentul lunar ca sa te tina intr-o stare de semiviata, ca sa mai mergi la munca si sa mai fii muls cat se poate. Apoi poti sa crapi.

           La scoala nu esti invatat despre relatii si iubire, despre ce inseamna autenticitatea si cum sa seduci persoana de care esti indragostit, nu te invata cum se incepe si cum se mentine o relatie fericita pe termen lung.

           La capatul sistemului invechit care te tine zeci de ani in el este un alt sistem foarte bine pus la punct pentru a te mulge de...ai ghicit, bani. Ti se spune ca diamantul este simbolul iubirii si ca adevarata dovada de iubire e sa iti dai banii munciti in luni de zile pe o piatra pentru care au murit copii si adulti in minele de diamant din Africa de Sud. Ti se spune ca rochia de mireasa este garantia fericirii eterne in cuplu si ca nunta trebuie neaparat sa fie facuta ca la carte. Apoi ti se vand masina de familie, creditul pentru prima casa si cate si mai cate lucruri exterioare si materiale care te vor servi cat un ciob de oala sparta atunci cand tot ce nu ai invatat despre adevarata iubire si relatiile de cuplu ti se va parge in cap, iti va darama castelul de nisip pe care ai construit un viitor si vei ajunge la despartire, divort, suferinta si nu e nimeni cu adevarat competent care sa te ajute in acea noapte neagra a sufletului tau.

            Asta e premiul pentru ca ai mers ca o oaie zeci de ani din viata la scoala fara sa iti pui intrebari, fara sa gandesti pentru tine si fara sa ai curajul de a lege ce vrei tu cu adevarat, si nu ce vor alti pentru tine.

            La scoala, nu te invata despre vocatie, despre talentele tale inascute, despre comoara ta interioara si despre cum sa monetizezi activitatile pe care le faci din toata inima pentru a trai aliniat cu sufletul tau si, in acelai timp, sa ai parte de prosperitate financiara.

             In schimb, la capatul celalalt te asteapta un alt sistem extrem de bine pus la punct, sistemul financiar modern care te va beli de viu.

             Ti se va spune ca drumul spre fericire materiala trece printr-un serviciu, ti se va spune ca normal si firesc sa iti faci un credit pentru a avea acele lucruri care te vor duce in randul lumii mai repede si ca e important sa iti pui economiile in banci si tot felul de sisteme de investitii si pensii.

             Cand bancile dau faliment, cand sistemele de investitii cu denumiri pompoase se dovedesc niste tepe ordinare ssi cand chiar guvernele topesc banii de pensii si impozite, oamenii ajung niste epave, de disperare se sinucid si familiile se destrama.

             Asta ete acel multumesc al sistemului pentru eforturile tale: un picior drept in cur. 

Pasaj din cartea Alfa Mentor si Discipol de Pera Novacovici.