Profit la fiecare 10 minute!

La om au fost găsite „substanțe chimice” din 42 de surse necunoscute

29.03.2021

O privire asupra titlului articolului și este evident o veste proastă. Dar iată veștile bune: există o mulțime de strategii disponibile ACUM pentru a elimina în mod sigur și disproporționat aceste toxine din corpul uman. (La sfârșitul acestui articol, scriu despre un nou produs revoluționar care poate scăpa de numeroasele substanțe nocive care se acumulează în corpul nostru.) 

Un studiu realizat de oamenii de știință UC San Francisco prezintă o nouă metodă de screening dezvoltată pentru a identifica mai bine substanțele chimice produse de om. Cercetările pentru a demonstra conceptul au descoperit peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 55 care nu au fost niciodată detectate la om. Echipa de cercetare și-a propus să dezvolte un flux de lucru de screening pentru a detecta expunerea chimică la femeile gravide. Probele coordonate de sânge matern și ombilical au fost filtrate prin cromatografie lichidă. În total, cercetarea a relevat 109 substanțe chimice unice în probele de sânge. Jumătate din substanțele chimice detectate nu au fost raportate niciodată la oameni și 42 au fost nominalizate drept "substanțe chimice misterioase" de origine necunoscută din mediu. "Este posibil ca aceste substanțe chimice să fi existat de mult timp la oameni, dar tehnologia noastră ne ajută acum să identificăm și mai mult", explică Tracey Woodruff, unul dintre autorii noului studiu. "Este alarmant faptul că experimentăm în mod constant anumite substanțe chimice care călătoresc de la femeile însărcinate prin copii, ceea ce înseamnă că aceste substanțe chimice pot fi alături de noi de generații." Multe dintre substanțele chimice detectate pot fi urmărite înapoi la produse precum cosmetice, medicamente, pesticide etc. Cu toate acestea, multe substanțe chimice erau relativ necunoscute și nu existau informații cu privire la ce au fost folosite sau cum ar putea contamina corpul uman. Una dintre substanțele chimice detectate este cunoscută, de exemplu, ca LL-D-253 alpha. Cercetătorii spun că se știe foarte puțin despre acest compus și se pare că în prezent nu există o utilizare comercială cunoscută. "Este foarte îngrijorător faptul că nu putem identifica utilizarea sau sursa atâtor substanțe chimice", spune Woodruff.  "EPA trebuie să facă o treabă mai bună pentru a solicita industriei chimice să standardizeze raportarea compușilor și utilizărilor chimice. Iar prin mandatul lor, trebuie să se asigure că avem informațiile de care avem nevoie pentru a evalua potențialele daune asupra sănătății și pentru a elimina substanțele chimice care prezintă un risc de pe piață. " Aceste noi tehnologii sunt promițătoare, permițându-ne să identificăm mai multe substanțe chimice la om ", notează Dimitri." Dar rezultatele studiului nostru arată, de asemenea, că producătorii de substanțe chimice trebuie să prescrie standarde analitice pentru a confirma prezența substanțelor chimice și a evalua toxicitatea acestora. " Studiul nu spune nimic despre potențialele daune ale expunerii chimice. Scopul principal al cercetării este de a evidenția cercetătorii și de a sublinia lipsa unei protecții de reglementare puternice și necesitatea ca producătorii să emită standarde analitice, astfel încât substanțele chimice la om și mediul să poată fi urmărite rapid din surse. 

Mulți nu au auzit încă de glutation, ceea ce este destul de surprinzător, deoarece glutationul este principalul antioxidant din corpul nostru. Oamenii de știință, cercetătorii au susținut faptul că, dacă creștem nivelul de glutation în organism, atunci alți anti-oxidanți, cum ar fi. vitamina C, vitaminele A și E și enzima Q-10 vor crește, de asemenea. Astfel, Glutationul este cu adevărat un nutrient minunat, cel mai mare antioxidant neutralizant al radicalilor liberi. Din păcate, o problemă este că nu au găsit încă o modalitate adecvată de a crește permanent nivelul de glutation în organism. Dar ce este "glutationul" și de ce avem nevoie de el ??? Glutationul este un compus care se găsește în mod natural în corpul uman. Este alcătuit din trei aminoacizi: glicină, acid glutamic și cisteină. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile noastre de glutation încep să scadă. Mulți oameni de știință cred astăzi că speranța noastră de viață este direct proporțională cu nivelul glutationului din corpul nostru. Glutationul este unul dintre principalii antioxidanți din corpul nostru. Glutationul ne protejează corpul la fel ca alți antioxidanți, dar în plus poate "reîncărca" și crește nivelul altor antioxidanți prezenți în organism (de exemplu, vitaminele A, C și E). Dacă ați putea lua un singur supliment antioxidant, cea mai bună alegere ar fi glutationul. Glutationul protejează eficient structurile proteinelor din organism, precum colagenul din piele. Glutationul este una dintre cele mai eficiente substanțe care ajută să scăpăm de metalele grele din corpul nostru. (Injecțiile cu glutation sunt folosite în spitale de ani de zile pentru a goli plumbul din corp.) Pe măsură ce ne antrenăm, corpurile noastre sunt supuse stresului și depozitele noastre de antioxidanți sunt epuizate. Prin înlocuirea glutationului, s-a demonstrat că ne sporim semnificativ performanța atletică. Este bine cunoscut faptul că glutationul este un element central al sistemului nostru imunitar și ne poate ajuta să ne protejăm corpul de răniri și daune. Patch-ul Glutathione al companiei noastre poate crește nivelul glutationului cu 300% în 24 de ore. În comparație, comprimatele de glutation și băuturile cresc nivelul glutationului din sânge cu doar 10%. Ca și în cazul altor produse de detoxifiere, este imperativ să beți multă apă (2,5-3 litri pe zi) pentru a ajuta la procesul de detoxifiere.