De ce metodele clasice de prospectare în piața rece sunt pe moarte și cum să procedezi acum? 

11.02.2018

Vom parcurge ceva informație împreună și totul va fi legat de faptul că lumea s-a schimbat ...

Metodele tradiționale, de construcție a unei afaceri de network marketing, cum ar fi: să petreci ore întregi sunând în piața rece, să participi sau să susții întâlniri în hoteluri, să iei recomandări de la cei, care te refuză, să încerci să îți transformi prietenii și familia în parteneri de afaceri sunt complet depășite.

"Clasica prospectare pentru afacere", așa cum ți-a fost predată, este moartă. Această strategie învechită de vânzări este încă folosită, doar de cei care încă nu sunt pregătiți să învețe sau încă nu au descoperit metodele de recrutare cu ajutorul internetului sau așa numitul marketing prin atracție.

Stai puțin și gândește-te ... compară mediul social din zilele noastre cu ce era acum 15 ani. Astăzi oamenii sunt invadați de informație, marketing și nelimitate opțiuni, pe care le au datorită internetului. Marile firme, corporațiile, ne-au transformat efectiv în numere, ne urmăresc obișnuințele de cumpărare, ne-au clasificat interesele ... și folosesc această informație pentru a crea oferte, pe care să ni le pună în fața ochilor.

Au fost create: industrii, produse, legi noi, care să apere clientul de valul de informație, care vine peste el - gândește-te la : protecțiile spy ware, soft-urile care blochează pop-up-urile, filtrele de anti spamare ... Oamenii au fost nevoiți să își costruiască pereți în jurul lor, ca să se poată feri, de toată această informație, de tot acest marketing, care nu fac altceva decât să încerce să le bage mâna în buzunare.

Orice solicitare (încercare de prospectare, de vânzare) este detestată și tratată cu frustrare și nerăbdare. Pur și simplu, nu mai vrem să fim deranjați, ceea ce inseamnă că orice persoană întreagă la minte și-ar pune întrebarea, dacă vrea să își construiască afacerea folosind metodele clasice de prospectare și vânzare.

Totuși, internetul, a creat o lume întreagă de noi oportunități, pentru oricine, trebuie doar să ai o idee și poți să o transformi într-o afacere, investind foarte puțini bani sau deloc. Cu siguranță, te gândești cum să profiți de acest trend, altfel nu te-ai uita la acest video.

Din păcate, 95% din cei care încep o afacere - vor eșua, iar motivul principal este faptul că nu iși dau timp să obțină cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea success în această lume modernă și competitivă.

Cu toate acestea în minte, dă-mi voie să împărtășesc cu tine, câteva dintre lecțiile dureroase, pe care le-am învățat in ultimii ani.

Cheia succesului în lumea marketing-ului din ziua de azi este următoarea: Dacă intentionați să vindeți ceva (orice) cuiva (oricui), va trebui să găsiți o modalitate prin care să fiți invitați în lumea lor ca și un oaspete binevenit, și nu ca unul nedorit. Și ai două opțiuni, atunci când vorbim despre cum să îți construiești afacerea:

Poți să te folosești de jocul numerelor și de metodele tradiționale de prospectare, adică să contactezi suficient de mulți oameni, până când reușești să faci o vânzare sau să recrutezi pe cineva - iar această tactică este folosită de 95% dintre networkeri (proprietari de afacere)

SAU

Să înveți să te poziționezi în piață, în așa fel încât, prospecții interesați să te găsească și să te contacteze ei pe tine.

Evident că cea de-a doua variantă este superioară din toate punctele de vedere, și este cheia conceptului denumit marketing prin atracție. Este foarte important cine - pe cine găsește și cine - pe cine contactează primul. În prima opțiune, tu ești cel care "vânează" prospectul. În a doua opțiune, prospectul te "vânează" pe tine, ceea ce înseamnă că te percepe ca și un expert, și deții toată puterea și valoarea în această situație.

Practic, prospectul te-a invitat în lumea lui, și te roagă să îi vinzi produsele sau serviciile tale. În felul acesta, elimini toate barierele și pereții, pe care toți ceilalți proprietari de afacere, concurența ta, trebuie să le dărâme. Mai mult, dintr-o dată nu mai este vorba despre a vinde. Acum ești în poziția expertului (consultantului) ale cărui cunoștinte și servicii au fost căutate și urmărite.

Probabil, te întrebi acum: Și cum fac asta?

Simplu ...cea mai puternică armă, pe care o ai în arsenalul tău, ești TU - dacă în lumea aceasta sunt nenumărate oportunități, cu siguranță tu ești unic.

În ultimii ani, am studiat cu atenție psihologia umană, și s-ar putea să te surprindă ce urmează să iți spun: atracția între oameni nu este o alegere, este un răspuns biologic. Învățând cum să schimbăm aceste atracții în noi, vom începe automat să îi atragem pe alții.

Cele mai puternice declanșatoare sunt "valoarea" și "statutul". Noi oamenii suntem programați să ne simțim atrași de oamenii, care au aceeași valoare și statut ca ale noastre sau mai mari. Răspundem în felul acesta, deoarece prin orice relație pe care o creăm sau asociere, căutăm să obținem mai multă putere. Atunci când te asociezi cu o persoană cu un statut mai ridicat decât al tău, valoarea și statutul tău cresc. Noi oporunități și noi uși se deschid. Afli lucruri noi, care sunt rezervate doar acelui cerc închis în care ai pătruns. Noi alianțe și parteneriate cu alți oameni puternici pot fi încheiate.

Din acest motiv participi săptămânal la întâlnirea, pe care o susține sponsorul tău, din dorința de a afla secrete ale oamenilor de success. Din acest motiv îi idolatrizezi pe top liderii care vorbesc pe scenă, la evenimentele companiei tale sau încerci să stai cât mai aproape de ei, ca să auzi ce vorbesc. Din acest motiv te ridici în picioare și aplauzi când vorbește CEO-ul companiei tale. Acești oameni au ceva valoros de oferit și asociindu-te cu ei, vei câștiga mai multă putere. Așa am fost programați din totdeauna, și dacă ai dificultăți, în a recruta în afacerea ta, acum știi de ce.

Obișnuiam să cred că recrutarea este legată de jocul numerelor, de script-ul perfect, de cuvintele potrivite. Dar indiferent cât de mult m-am străduit să recrutez în piața rece, nimic nu s-a întamplat, până când nu am ințeles diferența dintre mine și ceilalți lideri, care sponsorizau zeci de prospecți noi, în fiecare lună.

Marea diferență era că acei lideri aveau valoare în ochii prospecților lor și mai mult, știau cum să transmită această valoare în marketing-ul, pe care îl aplicau. Prospecții simțeau valoarea și erau atrași de ei. Vroiau să lucreze cu ei și se simțeau privilegiați să facă parte din echipa lor - pentru că știau câtă putere obțineau din acel parteneriat.

Deci, ce am vrut să spun cu asta?

Dacă nu reușești să recrutezi parteneri noi în afacerea ta, dacă prospecții tăi nu îți returnează telefoanele, sau nu îți răspund la emailuri, este pentru că încă nu deții nicio valoare în ochii lor. Nu simt că ai ce să le oferi... Și este în regulă. Cu toții pornim de undeva, dar dacă vrei să ai cu adevărat succes în această industrie, trebuie să schimbi situația în care te afli.

Cel mai bun mod, prin care poți să îți crești valoarea în ochii altora, în acest domeniu, este să îți crești nivelul de cunoștințe.

Și asta am făcut - am petrecut aproape 1 an cumpărând orice curs am putut despre online marketing, copywriting și dezvoltare personală.

Iar în mai puțin de 1 an și jumătate, aveam atât de multe lucruri de oferit prospecților mei, încât procesul de recrutare a devenit plăcut, eficient și ușor,

întotdeauna să îți amintești faptul că dacă vrei să recrutezi cu ușurință în afacerea ta, ai nevoie să îți crești valoarea în ochii prospecților tăi, crescându-ți nivelul cunoștințelor și aplicând tot ce înveți. Cumpără orice carte și orice curs, pentru că în felul acesta vei câștiga noi cunoștințe și abilități, și îți vei crește valoarea în ochii prospecților tăi.

Succesul în network marketing nu are nicio legătură cu aplicații care să trimită mesaje pentru tine, sau scripturi sau liste de contacte de la cei care te-au refuzat. Ți-aș putea oferi toate aceste lucruri, dar în final vei realiza că dacă nu deții valoare în ochii prospecților tăi, nu vei reuși să construiești echipe sau să dobândești noi clienți.

Iar aceasta ne conduce la partea a doua a acestui mare puzzle ... Există acest clișeu în marketing cu care m-am intâlnit acum mai bine de 2 ani ...

Practic, aceste 2 propoziții au avut un impact radical în afacerea mea ....

Și sunt critice dacă vrei să îți promovezi cu succes afacerea în zilele noastre.