"Cum să îți determini prospecții să cumpere orice vinzi? "

10.02.2018


"Cum să îți determini prospecții să cumpere orice vinzi? "

"Oricine care a achiziționat un burghiu vreodată, nu a vrut un burghiu, a vrut sa facă o gaură."

"Din acest motiv, dacă vrei să vinzi burghie, atunci ar trebui să promovezi informații despre cum se face o gaură - și NU informații despre burghie."

Cum se aplică această propoziție în afacerea noastră?

Produsul nostru, nu este ceea ce noi și majoritatea networkerilor, credem că este. Oamenilor nu le pasă de oportunitatea ta. Pur și simplu, nu le pasă.

Scopul lor în această viață nu a fost niciodată să fie dezvoltator (distribuitor) într-o afacere de network marketing.

Și atunci de ce te miră că te refuză?

Oamenilor le pasă doar să găsească soluții pentru problemele lor. Indiferent dacă această problemă: înseamnă lipsa banilor, sau puțin timp petrecut cu familia, sau .... orice altă problemă.

Așa că ce ai tu de făcut este să îți poziționezi oportunitatea ca și o solutie pentru problemele lui ...

Însă va trebui să depășești niște obstacole, pentru a reuși să faci asta cu succes:

Obstacolul numărul 1: Nu poți vinde

Obstacolul numărul 2: Oamenii urăsc să li se vândă ceva

Obstacolul numărul 3: Rar se va întâmpla să nu te perceapă ca și un străin, un simplu vânzător care încearcă să le bage mâna în buzunar.

Soluția pentru aceste 3 obstacole, se află în propoziția de mai sus ...

"Oricine care a achiziționat un burghiu vreodată, nu a vrut un burghiu, a vrut sa facă o gaură." - Tu nu ți-ai început afacerea de network marketing, pentru că ai vrut o afacere de network marketing.

"Ei au vrut o gaură" - Poate tu ai vrut mai mult timp sau mai mulți bani, etc

"Din acest motiv, dacă vrei să vinzi burghie, atunci ar trebui să promovezi informații despre cum se face o gaură - și NU informații despre burghie."

Oamenii nu vor oportunitatea ta. Ei vor beneficiile pe care le pot obține cu ajutorul ei.

Și atenție, nu le place să li se vândă ceva! (le place să cumpere!)

Așa că trebuie să înveți cum să îți faci prospecții să își vândă singuri ideea că oportunitatea ta îi va ajuta să își împlinească țelurile.

Cel mai ușor mod prin care poți face asta este să promovezi informații despre cum să faci o gaură repede, ușor și ieftin.

Nu îți vei promova direct produsele și oportunitatea. Asta este ceea ce face un vânzător.

Tu vei vrea să promovezi informații folositoare pentru prospecții tăi. Asta este ceea ce face un consultant.

Pune-te în locul prospecților tăi pentru 1 minut și prefă-te că îți verifici oportunitatea pe internet. Mergi pe unul dintre motoarele de căutare, de exemplu Google si tastează numele companiei tale - o să observi că vei găsi zeci de site-uri ale altor distribuitori, care promovează aceeași companie, ca și tine.

Îl vei suna pe unul dintre acei distribuitori și te vei alătura afacerii lui, sau vei căuta un lider care să îți poată oferi valoare și expertiză?

Cu siguranță, vei alege liderul.

Fie că o face în cunoștință de cauză sau nu, acel lider folosește marketing-ul prin atracție. A făcut câteva mici schimbări în marketing-ul, pe care îl aplică, și în felul acesta s-a separat de mulțimea de distribuitori din compania lui, practic a reușit cu succes să se invite în lumea prospecților lui, ca și un musafir binevenit.

Dă-mi voie să îți spun o poveste adevarată, care te va ajuta să înțelegi foarte bine acest concept.

Am un bun prieten, să îi zicem, Valeriu, care are o agenție de turism și mai departe a încheiat contracte cu mai multe agenții de turism - dacă le trimite clienți, face un comision din fiecare vânzare. Apoi Valeriu, și-a creat o pagină de Facebook și un site. Toată ziua caută și postează informații despre cele mai ieftine concedii în cele mai exotice locații din lumea aceasta.

În mai puțin de 2 luni, și-a creat o listă de 10.000 de email-uri - prospecți care vor să fie informați de fiecare dată când el postează ceva, despre o nouă ofertă.

Pe Facebook și-a creat deja o comunitate de peste 20.000 de oameni care îl urmăresc și de-abia așteaptă să vadă, ce mai postează.

Probabil că te întrebi acum, ce legătură are prietenul meu și afacerea lui cu afacerea ta de network marketing?

De fapt, are! Valeriu, nu a promovat nicio secundă specific agenția lui sau specific celelalte agenții - el a oferit prospecților lui, cele mai bune oferte - fără să conteze numele afacerii lui sau ale partenerilor lui.

Îți dai seama ce a făcut? Îți dai seama cât de deștept a fost, tipul acesta?

În loc să se poziționeze, ca și încă o nouă agenție de turism în multitudinea de alte agenții de turism. El s-a poziționat ca și un EXPERT, care oferă ajutor și îi ghidează pe ceilalți, gratuit, lucru care a creat încredere și o relație puternică cu prospecții lui (followerii lui).

Practic mesajul lui este: "Nu vreau banii tăi, vreau să te ajut mai întâi".

Rezultatul final?

Și-a depășit concurența - celelalte agenții sunt șocate ce a putut să facă într-o perioadă de timp atât de scurtă.

Morala acestei povești este: Când audiența ta, prospecții tăi te văd ca și un expert, care vrea să ajute, și nu un simplu vânzător, te vor urmări și vor veni fericiți către tine, atunci când va fi momentul potrivit pentru ei să cumpere.

Experții nu au nevoie să țină discursuri de vânzare și convingere, și cu toate acestea vor avea o listă întreagă care sunt gata să cumpere de la ei, când vine momentul potrivit pentru ei.

Așa că încetează să îți mai promovezi afacerea și începe să îți promovezi expertiza și cunoștintele. (Indiferent dacă vorbim despre: invitațiile telefonice pe care le faci, email-urile pe care le trimiți, conferințele/întâlnirile pe care le susții, etc. Orice faci și spui va trebui să te poziționeze ca și un expert, ca și un lider care își poate ajuta prospecții să își atingă scopurile.)

Pentru că acesta este singurul motiv pentru care prospecții tăi, te vor urma în afacerea ta.

Deci, ce fel de persoană ești tu?

Ești încă unul dintre miile de distribuitori, care folosesc site-urile replicate oferite de companie?

Ești doar cel care își sună prospecții și îi aduce la întâlnirile offline sau online, ca toți ceilalți distribuitori?

Doar îi oferi oportunitatea (afacerea) sau îi poți oferi ceva mai mult, cum ar fi calitățile tale de lider și mentor?

Sper că am reușit să transmit foarte clar semnificația și importanța acestei strategii, pentru că îți va schimba radical viața și afacerea, dacă o vei implementa.

Vei vinde mai mult și vei recruta mai mulți parteneri decât îți poti imagina, cu 90% mai puțin efort. Vei deveni "cel căutat" în loc de "cel care caută", iar unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei strategii, este că nu îți vei mai cheltui timpul și banii, cumpărând liste de prospecți, sau prospectând și întâlnindu-te cu oamenii nepotriviți.