"Cum să transformi în profit refuzurile prospecților tăi"

12.02.2018


Dacă ai avut vreodată un prospect, care a refuzat să se alăture afacerii tale, tocmai vei afla de ce s-a întâmplat asta și evident cum să eviți să se mai întâmple.

Primul lucru, pe care trebuie să îl înțelegem este următorul:

Orice om, pe planeta aceasta ia o anumită decizie sau acționează într-un anumit fel din 2 motive:

- Fie din dorința de a evita o durere, o problemă

- Fie din dorința de a-și satisface o plăcere, a-și atinge un scop

Asta este tot...Atât de simplu!

De la modul cum te tunzi, până la profesia pe care o urmezi, sunt alegeri pe care le-ai făcut, fie ca să eviți o neplăcere, fie ca să îți satisfaci o plăcere...

Iar acest lucru, este foarte important de știut, pentru mine și tine, în calitate de constructori de rețele, pentru că ne va ajuta să ne facem treaba (recrutare și promovare) mult mai eficient.

De exemplu: Atunci când prospecții noștri ne refuză, este din cauză că dorințele, pe care își imaginează că și le-ar putea satisface începând această afacere, nu sunt mai puternice, mai mari decât costurile de start ale afacerii și decât durerea pe care și-ar provoca-o ieșind din zona de confort.

Ce ai putea să faci, ca să micșorezi durerea, pe care ei o percep, începând această afacere este să îi entuziasmezi emoțional cu imagini despre ce ar putea obține.

Vezi tu, toate deciziile de cumpărare sunt bazate pe emoții.

Ți-ai cumpărat hainele, pe care le porți, datorită modului în care te fac să te simți. Ai ales exact acea mașină și nu alta, pentru că ți se pare frumoasă și te face să te simți mândru, sau pentru că nu a fost prea scumpă și te-a facut să simți că salvezi bani, sau pentru că te-a ajutat să eviți neplăcerea de a cheltui prea mulți bani pe o mașină.

Ți-ai început afacerea de network marketing, pentru că ți-a oferit speranța că poți obține mai mult, sau speranța că într-o bună zi, o să poți să îți dai demisia dintr-un loc de muncă, pe care îl urăști.

Deci, dacă vrei să recrutezi mai mult și să ai parte de cât mai puține refuzuri, este important să realizezi că alegerea începerii unei afaceri este o decizie bazată pe emoție.

Cum începerea unei afaceri, i-ar putea face pe prospecții tăi să se simtă mai bine? Cum îi va ajuta să evite neplăceri?

După ce le-ai comunicat beneficiile, pe care le pot obține începând afacerea, pe care tu o promovezi, va trebui să îi ajuți să își justifice și la nivel logic că este o decizie bună ... toți oamenii funcționeaza la fel.

Ți-ai cumpărat acel BMW nou, pentru cum te face să te simți, dar continui să îți spui și să le spui și celorlalți, că ai cumpărat-o pentru că este un model hibrid și consumă foarte puțin și protejezi mediul înconjurător. Ți-ai început afacerea pentru cum te-a făcut să te simți gândul că ai putea să îți triplezi veniturile, dar ți-ai justificat la nivel logic, că este o oportunitate la început de drum și că vei lucra cu o echipă cu multă experiență în domeniu și cu rezultate.

Dar, mare atenție!!!

Ideea de a porni afacerea alături de tine, trebuie să fie a lor, nu a ta.

Dacă te folosești de scurtături, cum ar fi, nu știu ce mare eveniment plin de emoții, sau nu știu ce loc deosebit, în rețeaua ta, și va profita de tot ce recrutezi tu după el, care să îți entuziasmeze maxim prospecții și să îi faci să pornească în afacerea ta, imediat toate aceste lucruri se vor întoarce împotriva ta, când le va trece starea de entuziasm, starea emoțională, pe baza căreia au luat decizia.

Se numește "remușcarea cumpărătorului" și se întâmplă de fiecare dată, când un foarte bun vânzător ține prezentarea în fața unei persoane, care nu știe ce vrea.

Din nou, repetăm, dacă vrei să recrutezi un prospect, asigură-te că este ideea lui să se alăture afacerii tale, pentru că imediat după ce va avea timp să digere complet decizia luată, se va comite și va fi în afacerea ta, pentru mult timp de aici înainte, adică exact ce vrei de la un partener de afacere.

Cel mai eficient mod, prin care să faci pe cineva să se convingă singur, că este o idee bună să ți se alăture este să continui să le promovezi ideea, în continuu, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Oamenii sunt diferiți. Unii se vor convinge într-o zi, două. Altora le va lua săptămâni, chiar luni.

Ceea ce vreau să subliniez este că trebuie să fie atunci când consideră ei că este potrivit, așa că încetează cu tacticile de "presiune" sau "entuziasmare" și vei ajunge să recrutezi persoane de foarte bună calitate.

Acum...tot ce am vorbit până aici, reprezintă psihologie și există 6 puncte cheie în natura umană, pe care este foarte important să le știi ca să atingi succesul, pe care ți-l dorești în afacerea ta.

Astăzi îți voi vorbi despre 3 dintre ele. Mai sus ți l-am dezvăluit pe primul.

Cel de-al doilea punct - majoritatea oamenilor sunt leneși.

Ei vor întotdeauna: mai bun, mai repede și mai ieftin. De fiecare dată când vei reuși să ambalezi sau să creezi un produs sau serviciu care să ofere rezultatul final pentru altcineva, cu siguranță vei vinde fără limite acel produs sau serviciu.

Ce vreau să zic cu asta: Gândește-te la pastilele de slăbit..."Poți să mănânci orice vrei și tot vei slăbi dacă iei pastilele noastre."

De asemenea, cei mai mulți constructori de rețele nu vor să învețe ce înseamnă cu adevărat marketing-ul și cum poți să generezi prospecți de calitate folosind internetul. Ei preferă în continuare să cumpere liste de prospecți, sau să îi plătească pe alții să facă asta pentru ei. Sunt sigură că ai prins ideea ...

Al treilea punct cheie - cei mai mulți oameni preferă să învețe cum să facă un lucru, decât să îl facă efectiv.

Practic ei cumpără speranța rezultatului pe care l-ar putea obține, în loc să lucreze efectiv ca să obțină rezultatul. Cu siguranță ai văzut aceste exemple, de multe ori în afacerea ta până acum.

Câți parteneri ai în afacere, care au pornit și după aceea nu au mai facut nimic? Majoritatea, așa este?

Au căzut în capcana emoțională, despre care am vorbit mai devreme, iar apoi au experimentat "remușcarea cumpărătorului". Pentru că ei nu și-au luat de fapt o decizie clară și irevocabilă. Ei au pornit pe baza entuziasmului, și când emoția a dispărut, dorința de a deveni antreprenor s-a evaporat.

Și adevărul este, că asta se va intampla cu 80% dintre prospecții și distribuitorii tăi.

Este regula 80/20 pe care nu o vom putea evita niciodată.

Majoritatea oamenilor sunt leneși. Ei cumpără speranța. Ei trăiesc cu senzația că succesul este ceva din exteriorul lor și nu din interiorul lor.

Dacă nu vii la masă cu aceste cunoștinte, vei da faliment și vei renunța, mai repede decât îți poti imagina.

DAR!

Există o modalitate prin care poți să întorci această situație în favoarea ta și să îi transformi pe toți acești oameni într-o parte profitabilă a afacerii tale.

De fapt chiar trebuie să faci asta. Nu ai altă variantă pentru că aceștia reprezinta 80% din prospecții tăi.

Acum că știm puțin mai multe despre cum funcționăm noi, ca și oameni ... ce ne face să cumpărăm și ce ne face să răspundem unei oferte, acum hai să vorbim despre o problemă foarte mare cu care se confruntă majoritatea constructorilor de rețele ...

Profitabilitatea ...

De fapt, 9 din 10 constructori de rețele, vor cheltui mai mult decât vor încasa vreodată, ceea ce înseamnă că este foarte probabil, ca și tu să fii unul dintre aceștia 9 ...

Este în regulă, am fost în această situație aproape 4 ani.

Și este aproape ca un status-quo în această industrie. Ca o cicatrice de luptă, purtată de toți cei care își caută și sunt dispuși să înfrunte orice pentru libertatea lor financiară.

Întotdeauna va exista un preț, pe care îl vei plăti pentru educația ta.

Dar vreau să îți dau o veste bună: există un motiv foarte clar pentru care majoritatea networkerilor nu fac bani și o soluție foarte simplă pentru această situație.