Cele doua tipuri de persoane...

11.02.2018


"Cele doua tipuri de persoane, pe care să le recrutezi în afacerea ta și cum să le găsești?"

Primul lucru, pe care trebuie să îl realizăm este că "network marketing este o industrie a marketingului și a promovării, în care vin oameni, care nu știu nimic despre marketing și promovare".

Este ironic, dar acesta este adevărul. 95% dintre networkeri sunt persoane care un loc de muncă (sunt angajați), care nu au deținut nicio afacere în trecut.

Tocmai din acest motiv, mulți lideri din majoritatea companiilor de network marketing folosesc și predau strategia "aruncarea cu noroi" - fă-ți lista cu 100 de contacte calde, invită-i pe toți cât mai repede să se uite la oportunitatea ta și vom vedea cine rămâne (cine se lipește de noi) ...

Oricine poate face asta! Nu îți trebuie cunoștinte sau abilități de marketing.

Singurul motiv pentru care ți se spune să faci lista și să oferi CD-uri, sau materiale despre afacere, sau să îi suni cât mai repede pe cei 100 de pe lista ta, este pentru că upline-ul tau (sponsorul tău) știe că entuziasmul tău pentru noua ta afacere, va dura 1 săptămână, maxim 2 - după care foarte probabil vei dispărea sau vei da 30% din ce poți, poate chiar mai puțin.

Există posibilități, mult mai inteligente, prin care să îți construiești afacerea și despre asta este marketing-ul prin atracție.

Primul lucru, pe care trebuie să îl facem este să ne definim piața țintă.

Iar piața ta țintă, este formată din persoanele care deja folosesc sau consumă ceea ce tu promovezi.

La un an și jumătate, dupa ce mi-am început afacerea, mi-am dat demisia din corporație, unde lucram ca și financial controller și uram ce făceam și m-am dus să îmi aștept prospecții pe la mese prin cafenele.

Stând de vorbă cu sponsorul meu, despre cum ar trebui să îmi construiesc afacerea, mi-a venit ideea extraordinară să recrutez persoane ca și mine: care munceau 12-14 ore pe zi într-o corporație și care își urau job-ul și căutau o soluție să se elibereze.

Și de ce nu, până la urmă? Ce persoane mai bune puteam găsi, decât unele cu adevărat motivate să se elibereze din lumea corporației așa cum fusesem și eu.

Așa că am început să adaug și să trimit mesaje la sute de persoane care lucrau în corporații, în departamentul financiar și de vânzări - știam că aceștia erau cei care munceau cel mai mult și mai intens dintre toate departamentele, în plus cei din vânzări, credeam eu că și au abilitățile necesare, nu trebuie să îi mai învăț eu cum este cu vânzările.

După 6 luni de adăugat mii de persoane și trimis mii de mesaje, dat sute de telefoane și întâlnit în cafenele cu vreo 300 de oameni - am recrutat 4 persoane.

Eram șocat!!! Nu ințelegeam! Ce nu a mers din planul meu genial!?

Simplu spus, nu poți vinde carne unui vegetarian, indiferent cât de delicioasă este.

Pur și simplu, nu poți vinde ceva unei persoane care nu are nici cea mai mică dorință să cumpere acel ceva. Nu poți vinde o oportunitate unei persoane, care nu caută o oportunitate, indiferent cât de potriviți îi crezi pentru acea afacere și indiferent cât de mulți bani, ai crede tu că ar putea ei să facă.

Prima regulă de marketing este să vinzi produse oamenilor, care vor să le cumpere...

Simplu, așa este? Dar o să fii surprins!

Majoritatea networkerilor - înțeleg total greșit această strategie de marketing de bun simț.

Eu mi-am invățat lecția și uite ce vreau să împărtășesc cu tine astăzi.

În network marketing, există 2 piețe țintă (2 tipuri de persoane, pe care le avem în atenție):

Prima piață - partenerii noștri potențiali de afacere.

Iar aici, primul grup de oameni, pe care îi avem în atenție sunt: alți networkeri, sau persoane care cumpără produse și servicii din alte afaceri de network marketing.

Asta este tot.

Cea mai bună recomandare, pe care ți-o pot face, este să te promovezi persoanelor, care deja dezvoltă o afacere de network marketing sau celor care au fost într-o afacere de network marketing.

Poți să încerci să îi recrutezi pe fratele, vecinul, doctorul, colegul de muncă sau unchiul Nelu?

Da, dar ar trebui să fie o activitate de genul "din întâmplare", adică dacă se întâmplă să te întâlnești cu ei și reușești să îi faci curioși și te întreabă ei ceva, atunci bine, spune-le. Însă nu ar trebui niciodată ca acești oameni să fie ținta prioritară în activitățile tale de promovare, marketare a afacerii.

Promovează doar network marketerilor pentru că aceștia sunt cei care cumpără în mod activ ce vinzi tu!

Prospecții care caută oportunități, ei sunt de obicei - căutători de oportunități, nu - cumpărători de oportunități.

Network marketerii sunt cumpărători de oportunități! Căutătorii de oportunități sunt cei care spun, da mi-ar plăcea să am o sursă în plus de venit.

Și asta este tot - practic nu este nicio diferență între ei și mine, care zic: "Mi-ar plăcea să fiu un jucător profesionist de tenis!" Și când spun asta, nu înseamnă că chiar am abilitățile și dorința să joc tenis profesionist.

Deci noi căutăm oamenii care deja joacă!

Eu personal, niciodată nu îi vizez pe căutătorii de oportunități și dacă aș face-o, nu le-aș promova oportunitatea mea. Le-aș vinde un curs educațional digital, cum este de exemplu, acest curs și pe mine ca și lider, ca și persoană care îi poate ajuta să își atingă scopurile. Această strategie, m-ar ajuta să generez bani, cu care mai departe să mă promovez către piața mea țintă și să identific cine este cu adevărat serios în privința dezvoltării unei afaceri și cine nu.

Bun, acum să trecem la cea de - a doua noastră piață țintă - clienții de produse/servicii.

Pentru că cei mai mulți networkeri sunt în afaceri axate pe nutriție, vom folosi asta ca și exemplu.

Majoritatea distribuitorilor (constructorilor de rețele) cred că piața lor țintă sunt persoanele cu probleme de sănătate.

Hai să detaliem puțin...

Ce părere ai despre persoanele care sunt preocupate de sănătatea lor și care chiar cheltuiesc mulți bani lunar pe produse de sănătate?

De fapt, aceștia sunt adevărata ta piață țintă.

Este foarte important să înțelegi diferența dintre oamenii care sunt interesați, pun întrebări despre ofertă și cei care deja cheltuiesc bani pe produse asemănatoare cu cele, pe care le vinzi tu.

Și acum întrebarea cheie: Cum găsești persoanele din cele 2 categorii (piețe țintă)?

Păi este simplu, în zilele noastre, datorită internetului.

Pay-per-click este strategia mea preferată, pentru că îmi permite să arăt reclamele mele, doar persoanelor, care caută în mod activ, ceea ce eu promovez.

Această strategie se numește "marketing targetat" și este fundația pentru toate eforturile tale de promovare a afacerii.

Acum ce se întâmplă, este că atunci când vine vorba despre a găsi alți networkeri, care sunt interesați de afacerea ta, cei mai mulți distribuitori se gândesc la listele cu distribuitori sau lideri din diverse companii, care fie au plecat din acea companie, fie sunt inactivi, fie acea companie a dispărut.

Cu siguranță, aceste liste de oameni sunt foarte bine vizate, dar problema pe care o s-o ai este cum să îi contactezi.

Pentru că nu poți să le trimiți email-uri, deoarece nu au optat să facă parte din lista ta de abonați (deci ar fi spamare), și atunci trebuie să îi suni.

Eu personal, nu mi-am lăsat serviciul din corporație și am început o afacere de network marketing, ca să dau 100-300 de telefoane pe zi.

Sigur, asta nu înseamnă, că nu am facut-o. Am facut-o!!! Dar este timp pierdut, consum mare de energie și rezultate mici.

Așa că, am găsit o metodă, prin care să îi fac pe prospecți să mă contacteze și asta predau în ebook-ul "Succesul online". În ultimele 30 de zile, peste 120 de networkeri m-au contactat și nu am fost nevoită să ridic un deget.

Nu este deloc dificil să înveți să faci asta.

Problema este că nu se predă asta, pentru că 90% din liderii din network marketing, consideră că nu este duplicabil.

Punctul meu de vedere este, că cel mai ușor și eficient mod prin care să ajungi în fața constructorilor de rețele, pe care îi vizezi este să faci reclamă. Dar vei avea nevoie să înveți strategia predată în "Succesul online", altfel s-ar putea să dai faliment, mai repede decât îți poți imagina.

Vom reveni la acest subiect, mai încolo, dar acum aș vrea să vorbim puțin despre psihologia prospectului/-ților...

Te-ai întrebat vreodată de ce prospecții tăi te refuză?

Ți s-a întâmplat vreodată să ai o întâlnire grozavă de prezentare a afacerii, prospectul să fie entuziasmat, să zică da și după aceea să nu îți mai raspundă la telefon?

Dacă da, uite de ce s-a întamplat asta și cum poți să previi această situație...Succesul online