Antrenorul

14.10.2018

Ce este un antrenor

Un antrenor este un jucător, un orator, un învățat, un profesor de sport, un specialist în finanțe, un psiholog, un psihiatru.

El trebuie sa fie optimist și uneori să facă pe pesimistul, trebuie să para modest, dar să fie totuși mândru. Să fie entuziast, dar nu prea mult.

Trebuie să aibă pielea unui elefant, sălbăticia unui leu, mirosul unui câine tânăr, curajul unui bizon, rezistență unei antilope, înțelepciunea unei bufnițe, viclenia unui vulpi și inima unei pisici.

El trebuie în orice moment să fie gata să-și sacrifice cu mărinimie timpul sau, banii sai, puterea, tinerețea, viața sa de familie, sănătatea.

Ca mulțumire i se va acorda cu multa "mărinimie" :nici o recompensă, foarte puține satisfacții personale, puțină recunoștință și multă critică.

Totuși un bun antrenor este ascultat cu atenție de elevii săi, și are oarecare bucurii. El are satisfacția sufletească de a vedea cum elevii săi progresează sub îndrumarea lui, el trăiește fiorii Victoriei împreună cu învingătorul și învață să suporte cu demnitate înfrângerea și eventualele racolați ale sportivilor formați de el.

Prezența în mijlocul sportivilor îl menține tânăr la trup și suflet și îl ajută să progreseze împreună cu elevii săi.

Cu toate criticile și sacrificiile, el își iubește meseria pentru ca este:

ANTRENOR